Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri

ALAN HAKKINDA

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı altında yer alan,  Cilt Bakımı ve Makyaj, Kadın Kuaförlüğü, Erkek Kuaförlüğü Dallarının yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

24.11.2019 1385

EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI

Meslek liselerinin Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanından mezun olanlar "Yükseköğretim Kurumları Sınavında" (YKS) başarılı ise lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili programlarına devam edebilirler. Mezun olan öğrencilerin ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.

Kuaförlük mezunu olan kişi, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olan halk eğitim merkezlerinde, mesleki eğitim merkezlerinde, meslek liselerinde, ustalık ve usta eğiticilik belgelerini almak şartıyla sözleşmeli usta eğitici olarak öğretmen gözetimde görev alabilirler. Özel kurum ve kuruluşların kuaför salonlarında, tiyatro ve TV stüdyolarında ve kendilerine ait iş yerlerinde çalışabilirler.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI

Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetleri