Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

>instagram adresimiz:

@nenehatunmtal07

>Youtube adresimiz: 

Nene Hatun MTAL07

Okulumuz Tanıtım Videosu için tıklayınız...

Okulumuz Tanıtım Broşür ve Afişleri için tıklayınız...

Meslek Liseleri Genel Tanıtımı ile Okulumuz Tanıtımı için Tıklayınız...

10.12.2012 2843

    Okulumuz 2009–2010 yılında Giyim Üretim Teknolojisi ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanları ile Korkuteli Kız Meslek Lisesi olarak, Korkuteli METEM bünyesinde eğitime başlamıştır.

  2010–2011 Eğitim Öğretim Yılından itibaren METEM bünyesinden ayrılarak bir süre şu anki Öğretmen Evi binasında eğitimine devam ettikten sonra, eski Mehmet Akif Ersoy İlkokulu olarak kullanılan eğitim yerleşkesinde Korkuteli Kız Teknik ve Meslek Lisesi adıyla eğitim öğretime devam etmiştir.

    2011–2012 Eğitim Öğretim Yılında  Bilişim Teknolojileri Alanı faaliyete geçmiştir.

   2014–2015 yılında meslek okulları dönüşümü kapsamında "Nene Hatun Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi" adını almıştır.

   2016–2017 Eğitim Öğretim Yılında Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı açılmıştır.

   2018–2019 Eğitim Öğretim yılında Giyim Üretim Teknolojisi Alanının adı Moda Tasarımı Teknolojileri alanı olarak değiştirilmiştir.

   2020-2021 Yılından itibaren güncellenerek yenilenen Alan ve Dallar ile  öğrencilerimiz 9. sınıfta alanlarını seçerek akademik ve meslek derslerini almaya başlarlar. 10. sınıfta yine akademik dersler ile seçmiş oldukları meslek alanlarının uzmanlaşacakları DAL derslerini ve uygulamasını görürler. (Yenilenen meslek alanları ve dallarını öğrenmek için web ana sayfamızdaki Bağlantılar listesinden SSS 'a ve "Alanlarımız ve Tanıtım" menüsüne bakınız.) 

  Deprem testinde dayanıksız çıkan ve alınan karar ile yıkılan eski Mehmet Akif Ersoy İlkokulu binasından; Valilik kararı ile tahsis edilen MESEM MTAL'in eski eğitim binasına (B Blok) taşınan okulumuz, 10 Şubat 2020 tarihinden itibaren şu anki eğitim binasında eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

 Okulumuzda BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI YAZILIM GELİŞTİRME DALI, ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ERKEN ÇOCUKLUK VE ÖZEL EĞİTİM DALI, GÜZELLİK HİZMETLERİ ALANI GÜZELLİK HİZMETLERİ DALI ve MODA TASARIM TEKNOLOJİLERİ ALANI TERZİLİK DALI olmak üzere 4 Alan ve 4 Dalda öğrencilerimize MESLEKΠEĞİTİM verilmektedir.

    Okulumuz öğrencileri 12. sınıfta haftanın 3 günü sigortalı ve asgari ücretin %30'u maaş alarak alanıyla ilgili iş yerlerinde İşletmelerde Meslek/Beceri Eğitimi (Staj) yapmaktadır.

    Mezun olan öğrencilerimize alanlarında Diploma, İş Yeri Açma Belgesi ve Europass Belgeleri 

verilmektedir. Ayrıca Mezunlarımız "Teknisyen" unvanı da almaktadır.

  Okulumuz mezunlarına üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümleri için özel kontenjan ayrılmakta ve 2 yıllık önlisans bölümleri için de ek puan verilmektedir. 

 (Ayrıntılı bilgi ve tanıtım için 'Alanlarımız ve Tanıtım' menüsüne bakınız)